Пропоную для різноманітності смачний рецепт каші з рису і пшона. Приготувати звичайно можна і в каструлі, на плиті, так швидше вийде. Але якщо приготуєте в духовці, за цим рецептом, вийде так «як готували нам наші бабусі в печі». У духовці каша виходить зі смаком топленого молока, я готую солодку кашу, кількість цукру регулюйте на свій смак.
Друзі маю до Вас прохання
, хто бачить мій допис залиште хоч смайлик у коментарі, щиро дякую
Рецепт:
- Рис 100 г
- Пшоно 100 г
- Молоко 1 л
- Цукор 2-3 ст. л. ( або за смаком )
- Сіль 0.5 ч. л.
- Вершкове масло ( за смаком )
Приготування:
Для рецепта я використовую 100 г рису і 100 г пшона.
Пшоно завжди промиваю спочатку з содою, додаю приблизно 0.5 ч. л.
Протягом 30 секунд або 1 хвилини перемішую.
А потім промиваю, як зазвичай проточною водою, мені такий спосіб дуже подобається.
Рис теж добре промиваю «до чистої води» його мию без соди.
Готувати кашу буду в духовці, в формі для запікання, діаметр 26 см, висота 5 см
Додаю крупу.
Духовку заздалегідь не розігріваю.
Вливаю молоко, на дану кількість крупи беру рівно 1 літр, каша виходить не суха, смачна.
Додати сіль, я додаю 0.5 ч. л.
Цукор беріть за смаком, я готую солодку кашу.
Додаю за смаком вершкове масло.
Відправляю форму в холодну духовку.
Включаю її на 180 градусів, вибираю час 1 ч 30 хвилин, за цей час каша повністю встигає приготується.
Через 30 хвилин каша тільки починає закипати, на поверхні відразу утворюється плівка.
Далі температуру не знижую, готую до рум’яної скоринки, не переживайте нічого «не втече».
Зверху рум’яна скоринка, а всередині ніжна, смачна каша, таку точно не приготувати на плиті.
У холодному вигляді теж смачно, як десерт.
Приготуйте, спробуйте, а якщо Ви теж так готуєте, буду рада, що нагадала про рецепт.
Смачного.
Не забудьте поставити Лайк і поділитися в соцмережах! Дякую!